Masti
Četiri pune šake bilja sitno narežemo. 500g svinjske masti zagrijemo kao da hoćemo ispeći odrezak. (Mast ne smije biti posoljena). Bilje umiješamo u vruću mast, kratko vrijeme prepržimo, promiješamo, maknemo tavu sa štednjaka, pokrijemo i preko noći ostavimo na hladnome mjestu. Slijedećeg dana lagano zagrijemo, filtriramo kroz laneni rubac i još toplom mašću napunimo pripremljene bočice ili ćašice.
Priprema ulja
Cvatovima, stabiljkama ili lišćem sipko napunimo bocu do grla, prelijemo hladno istisnutim maslinovim uljem tako da je ono dvije širine prstiju iznad bilja. Ostavimo na suncu ili u blizini štednjaka 14 dana.
Vezani članci:
Nevenova mast:
Kamilica (kotrljanje)
Kako spravljati prirodne lijekove
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Oznake
afrička šljiva
(1)
aloj
(1)
anđelika
(1)
anis
(1)
arnika
(1)
artičoka
(1)
bakopa
(1)
bilje
(37)
Bljuštac
(1)
bolesti
(1)
crveni luk
(1)
crvotočina. bilje
(1)
čaj(tea
(3)
čajevi
(2)
čokoladna metvica
(1)
divlja tikva
(1)
giveaway
(1)
Gospina trava
(1)
hayeva dijeta
(4)
hipoglikemija
(2)
hranjive tvari
(1)
Iđirot
(1)
Inhaliranje pare
(1)
kamilica
(2)
kandida
(2)
koža
(1)
liječenje
(20)
ljekovite kupke
(3)
Majčina dušica
(1)
Maslačak
(1)
masti
(2)
Matičnjak
(1)
mrazovac
(1)
namirnice
(1)
Neven
(2)
otrovno ljekovito bilje
(5)
pakunzi i oblozi
(7)
paprena metvica
(2)
poljska preslica
(1)
preosjetljivost na hranu
(3)
recepti
(5)
ružmarin
(2)
sakupljanje
(1)
savjeti
(12)
sljez
(1)
Stolisnik
(1)
švedska gorenčica
(1)
švedska grenčica
(2)
tinkture
(1)
turica
(1)
ulja
(1)
velebilje
(1)
zavoji
(2)
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što me pratite i komentirate. :))