Po recepturi dr. Gottfried Hertzka koji je ovaj recept objavio u svojoj knjižici: "Tako liječi bog"
VINO ZA SRCE
10 svježih stabiljki peršina s listovima stavimo u jednu litru prirodnog bijelog vina i dodamo još od jedne do dvije žlice čistoga vinskog octa. Na laganoj vatri (oprez, pjeni se!) sve kuhamo 10 minuta. Dodamo još 300 g čistog pčelinjeg meda i ostavimo da četiri minute lagano vrije. Vruće vino procijedimo i još vruče napunimo u manje boce, koje smo isprali s malo rakije. Dobro zatvorimo! Talog, koji se stvara, ne škodi i mirno ga možemo popiti s vinom.
Dr. Hertzka kaže: "Nije važno uzimate li bijelo ili crno vino. Bitno je da je prirodno... Ali je bitan redoslijed: med dodajemo tek nakon prvog zakuhavanja i moramo ga također kuhati. Nemojte se plašiti kuhanja ... Samo si mirno skuhajte svoje vino s medom i peršinom za srce!"
"Ako jednom osjetite svoje srce, uzmite jednu, dvije ili tri, čak i više žlica ovoga vina u danu i sva će probadaja oko srca (zbog vremenskih prilika ili uzrujavanja)nestati. Nipošto se ne trebate bojati ili sitničariti, jer vam vino neće naškoditi. Ovim vinom možete pomagati sebi ne samo u laganih početnih bolova srca, nwgo i u pravih srčanih slabosti, pa čak i u pravih srčanih bolesti, možda vas čak i ozdravi".
(Vinom za srce poatifnuto je znatno poboljšanje čak i u angine pectoris).
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Oznake
afrička šljiva
(1)
aloj
(1)
anđelika
(1)
anis
(1)
arnika
(1)
artičoka
(1)
bakopa
(1)
bilje
(37)
Bljuštac
(1)
bolesti
(1)
crveni luk
(1)
crvotočina. bilje
(1)
čaj(tea
(3)
čajevi
(2)
čokoladna metvica
(1)
divlja tikva
(1)
giveaway
(1)
Gospina trava
(1)
hayeva dijeta
(4)
hipoglikemija
(2)
hranjive tvari
(1)
Iđirot
(1)
Inhaliranje pare
(1)
kamilica
(2)
kandida
(2)
koža
(1)
liječenje
(20)
ljekovite kupke
(3)
Majčina dušica
(1)
Maslačak
(1)
masti
(2)
Matičnjak
(1)
mrazovac
(1)
namirnice
(1)
Neven
(2)
otrovno ljekovito bilje
(5)
pakunzi i oblozi
(7)
paprena metvica
(2)
poljska preslica
(1)
preosjetljivost na hranu
(3)
recepti
(5)
ružmarin
(2)
sakupljanje
(1)
savjeti
(12)
sljez
(1)
Stolisnik
(1)
švedska gorenčica
(1)
švedska grenčica
(2)
tinkture
(1)
turica
(1)
ulja
(1)
velebilje
(1)
zavoji
(2)
Hvala draga, moram probati..Suprug se već dulje vrijeme žali na bolove u prsima i kočenje čeljusti...Ne želi liječniku ...Jedino vjerujem da ti je lapsus u tekstu: " Dr Hertzla laže..", vjerujem da kaže...Znači može i crno vino..Njega imam domaćeg..Hvala još jednom:) jedino ga kuhanog i mogu popiti..Jedino ne znam kako se dozira i ima li vijek trajanja, treba li biti u hladnjaku?
OdgovoriIzbrišiNema na čemu. Hvala tebi na upozorenju, ups, lapsus, naravno. Evo ispravila sam :))
OdgovoriIzbrišiJako mi se sviđa recept, postala sam ti i sljedbenik :)
OdgovoriIzbrišiMoj nail polish blog nails-and-more.blogspot.com
Dali netkomoze odgovoriti,mogu li ga piti osobe sa ugradjenim stendovima?
OdgovoriIzbriši