ponedjeljak, 18. veljače 2013.

Vino za srce

Po recepturi dr. Gottfried Hertzka koji je ovaj recept objavio u svojoj knjižici: "Tako liječi bog" 

 VINO ZA SRC
10 svježih stabiljki peršina s listovima stavimo u jednu litru prirodnog bijelog vina i dodamo još od jedne  do dvije žlice čistoga vinskog octa. Na laganoj vatri (oprez, pjeni se!) sve kuhamo 10 minuta. Dodamo još 300 g čistog pčelinjeg meda i ostavimo da četiri minute lagano vrije. Vruće vino procijedimo i još vruče napunimo u manje boce, koje smo isprali s malo rakije. Dobro zatvorimo! Talog, koji se stvara, ne škodi i mirno ga možemo popiti s vinom.

Dr. Hertzka kaže: "Nije važno uzimate li bijelo ili crno vino. Bitno je da je prirodno... Ali je bitan redoslijed: med dodajemo tek nakon prvog zakuhavanja i moramo ga također kuhati. Nemojte se plašiti kuhanja ... Samo si mirno skuhajte svoje vino s medom i peršinom za srce!"
"Ako jednom osjetite svoje srce, uzmite jednu, dvije ili tri, čak i više žlica ovoga vina u danu i sva će probadaja oko srca (zbog vremenskih prilika ili uzrujavanja)nestati. Nipošto se ne trebate bojati ili sitničariti, jer vam vino neće naškoditi. Ovim vinom možete pomagati sebi ne samo u laganih početnih bolova srca, nwgo i u pravih srčanih slabosti, pa čak i u pravih srčanih bolesti, možda vas čak i ozdravi".
(Vinom za srce poatifnuto je znatno poboljšanje čak i u angine pectoris).
  

4 komentara:

  1. Hvala draga, moram probati..Suprug se već dulje vrijeme žali na bolove u prsima i kočenje čeljusti...Ne želi liječniku ...Jedino vjerujem da ti je lapsus u tekstu: " Dr Hertzla laže..", vjerujem da kaže...Znači može i crno vino..Njega imam domaćeg..Hvala još jednom:) jedino ga kuhanog i mogu popiti..Jedino ne znam kako se dozira i ima li vijek trajanja, treba li biti u hladnjaku?

    OdgovoriIzbriši
  2. Nema na čemu. Hvala tebi na upozorenju, ups, lapsus, naravno. Evo ispravila sam :))

    OdgovoriIzbriši
  3. Jako mi se sviđa recept, postala sam ti i sljedbenik :)

    Moj nail polish blog nails-and-more.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Dali netkomoze odgovoriti,mogu li ga piti osobe sa ugradjenim stendovima?

    OdgovoriIzbriši

Hvala što me pratite i komentirate. :))