Svježi sok
Svježi sokovi od bilja prikladni su u obliku kapi za pijenje ili za natapkavanje oboljelih mjesta na tijelu. Pripremamo ih pomoću sokovnika - centrifuge, koji bilje usitni i istodobno iscijedi. Sokove moramo dnevno pripremati svježe. Čuvani u dobro začepljenim malim bočicama u hladnjaku, upotrebljivi su nekoliko mjeseci.
Biljna kaša
Stabiljke i lišće satremo kuhinjskim valjkom na drvenoj dasci u biljnu kašu. Kašu namažemo na laneni rubac, položimo na oboljelo mjesto, zavijemo rupcem i održavamo toplim. Takav oblog od kaše možemo ostaviti preko noći.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Oznake
afrička šljiva
(1)
aloj
(1)
anđelika
(1)
anis
(1)
arnika
(1)
artičoka
(1)
bakopa
(1)
bilje
(37)
Bljuštac
(1)
bolesti
(1)
crveni luk
(1)
crvotočina. bilje
(1)
čaj(tea
(3)
čajevi
(2)
čokoladna metvica
(1)
divlja tikva
(1)
giveaway
(1)
Gospina trava
(1)
hayeva dijeta
(4)
hipoglikemija
(2)
hranjive tvari
(1)
Iđirot
(1)
Inhaliranje pare
(1)
kamilica
(2)
kandida
(2)
koža
(1)
liječenje
(20)
ljekovite kupke
(3)
Majčina dušica
(1)
Maslačak
(1)
masti
(2)
Matičnjak
(1)
mrazovac
(1)
namirnice
(1)
Neven
(2)
otrovno ljekovito bilje
(5)
pakunzi i oblozi
(7)
paprena metvica
(2)
poljska preslica
(1)
preosjetljivost na hranu
(3)
recepti
(5)
ružmarin
(2)
sakupljanje
(1)
savjeti
(12)
sljez
(1)
Stolisnik
(1)
švedska gorenčica
(1)
švedska grenčica
(2)
tinkture
(1)
turica
(1)
ulja
(1)
velebilje
(1)
zavoji
(2)
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što me pratite i komentirate. :))