nedjelja, 1. srpnja 2012.

Sok od metvice



Potrebno:
  • 40-50 dkg grančica svježe mente
  • 4 l vode
  • 3 kg šećera
  • 5-8 dkg limunske kiseline
Priprema:
  1. Vodu sa šećerom staviti kuhati. Od trenutka kada zavrije, kuhati pola sata djelomično pokriveno.
  2. Nakon pola sata ugasiti plin, dodati limunsku kiselinu, promješati i pustiti da se hladi.
  3. Kada je sirup mlak u njega se stave grančine mente koje su prethodno oprane, promješa se, posuda se pokrije i pusti da odstoji 24h.
  4. Nakon 24h, sirup se procijedi kroz sito i čistu gazu. Ulije se u čiste i sterilizirane boce, koje se dobro zatvore.
  5. Čuvati na tamnom i hladnom mjestu. 

Osvježavajuće 

4 komentara:

  1. Hm, vrrrrlo zanimljivo! Baš me zanima kakav je to okus i jel poslije onako "hladi" u grlu i jednjaku? :)
    p.s. možeš li maknuti provjeru? Pa probavala sam po nekoliko puta je unijeti. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Da, hladi i super osvježava. Maknula sam, ma nisam ni skužila da je uključeno, hvala ti.

    OdgovoriIzbriši
  3. Odgovori
    1. E da si malo bliže pa da dođeš na jedan sokić :)

      Izbriši

Hvala što me pratite i komentirate. :))